3. syyskuuta 2015

Helsinki Showdown 1. karsintalaji

Osallistuin ensimmäsitä kertaa virallisesti Crossfit- kisojen karsintoihin. Kisat on Helsingin Jäähallissa lokakuussa järjestettävä Helsinki Showdown.

Crossfit- kisoihin pääsemiseksi järjestetään karsinnat jotta kovakuntoisimmat urheilijat saadaan selville ja kisaamaan. Helsinki Showdownin karsinnat kestävät kolme viikonloppua, jokaisen viikonlopun edeltävänä torstaina julkaistaan karsintalaji, ja sitä on aikaa suorittaa viikonlopun yli.

Osallistuin karsintoihin, koska haluan testata kuntoani ja saada kokemusta karsintoihin osallistumisesta. Tavoitteenani on joku päivä kenties kisata Crossfitissä, joten tämä on hyvää treeniä tulevia karsintoja ajatellen. :)
Ennen kisaamista itselläni on kuitenkin kehitettävää niin taidoissa, voimassa kuin myös henkiselläkin puolella.

Ensimmäinen karsintalaji julkaistiin viime viikon torstaina. En jännittänyt kummemmin lajia etukäteen. Heräsin kuitenkin yöllä ja oli pakko tarkastaa mitä tuleman pitää. Ja laji oli seuraava:

8min amrap
= 8 minuutissa niin monta toistoa kuin mahdollista

20 cal row = 20 kaloria soutaen
40 du = 40 tuplanaruhyppyä
20 snatch 40/30kg = 20 tempausta miehillä 40kg / naisilla 30kg

Untitled

Käytiin kokeilemassa lajia heti torstai aamulla ja sain tulokseksi tasan 2 kierrosta eli yhteensä 160 toistoa. Olin suht tyytyväinen, tuplanaruhypyt suju ongelmitta, samoin soutu. Tempaukset oli kuitenkin ihmeen haastavia ja pätkinkin niitä turhan moneen osaan.

Päätin että teen lajin vielä uudestaan sunnuntaina. Pieni väsymys painoi päivällä ja jalat oli vähän hellänä lauantai-illan Midnighrunista, enkä varmasti olisi tehnyt lajia uudestaan jollen olisi osallistunut virallisesti karsintoihin.
Kannatti kuitenkin lähteä uusimaan sillä, tokalla yrittämällä sain tulokseksi 2 kierrosta + 6 kaloria, eli 166 toistoa.
Tällä kertaa tein tempaukset  5 kerrallaan ja se toimi paremmin, lukuunottamatta muutamaa hylättyä toistoa 8 minuutin loppupuolella. Tuplahypyt pätkivät enemmän kuin ensimmäiesllä yrittämällä, mutta sain säilytettyä hermot.

Untitled

Ensimmäisestä lajista jäi hyvä fiilis! Tänään julkaistiin itseasiassa jo seuraava karsintalaji ja se jännittää hiukka enemmän. Laji sisältää mm. 100 bar over burpeeta ja melko haastavan tankoliikkeiden yhdistelmän. Huomista siis odotellessa, pikku jännitys on vaan hyvästä! :)

Untitled

Tällä viikolla alkoi myös mun ensimmäiset vakkarijumpat. Kiva saada lisää kokemusta ohjaamisesta! :)

Tsemppiä loppuviikoon, huomenna jo perjantai. Jes!

-Annina

2 kommenttia:

 1. Vaikutat niin ihanalta ja positiiviselta ihmiseltä, oot ihan huikee!!
  Salille mennessä saa ihan superisti motivaatiota susta ja sun treeneistä, kiitos siitä :-)
  Vielä kysyisin vähän random kysymyksen mutta mistä sun harmaa huppari on, sellainen missä on musta
  vetoketju? :'D oon ettinyt pitkään samanlaista ja toi sun on super kivan näkönen!
  Haluisin itekkin kans alottaa crossfitin ja oon kerran kaverin kanssa käynyt kokeilemassa ja tykkäsin paljon, mutta näköjään se yksin meneminen on liian vaivalloista ja vaikeeta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos! <3 Huppari on joskus viime vuoden puolella ostettu H&M:n urheilupuolelta, ehkä syksymmällä tulee samantyyppisiä?
   Jep, yksin on vaikea lähteä! Toisaalta jos ajattelit alottaa Crossfit- salillla, siellähän on aina muitakin, joihin varmasti tutustuu kun käy aktiivisesti treenailemassa! :)

   Poista